Onze beste wensen voor 2009

1/01/2009

Dat we braaf zullen zijn en hard ons best zullen doen, beloven we elk jaar opnieuw. Of dat “braaf” zijn wel zulke goede eigenschap is, zoals ons moeder voorhield, valt nog te betwijfelen.
Ondertussen weten we ook allemaal dat “ons best doen” eigenlijk niet belangrijk is, als we maar resultaten halen. Kortom, onze oude waarden zijn allang niet meer zo zeker.
 
Onzekere tijden en onzekere waarden, dat kan alleen maar boeiend en onvoorspelbaar zijn.
En toch waag ik een gokje over hoe het komende jaar eruit zal zien.
 
Vooreerst klasseer ik sinds enkele maanden alle briefwisseling van mijn bank ongeopend in een doos. Binnenkort krijgen we van de bank een “stand op 01 januari 2009”. Dit document klasseer ik in een gloednieuwe kleurrijke map, een nieuwe start, waarvan ik zeker weet dat het alleen maar beter kan gaan.
 
Op het werk is het gedaan met de schaarste aan talentvolle mensen op de arbeidsmarkt, dus het ideale moment om tekorten met nieuwe mensen aan te vullen.
Door de bijkomende medewerkers zal er meer tijd vrij komen om de organisatie en uw dienstverlening te verbeteren, eindelijk het moment om alle dingen die we hebben laten liggen nu uit te voeren.
 
Er komt meer variatie in het werk. Daar waar we de laatste jaren vooral doende waren met luxeproblemen (teveel belasting betalen) van onze klanten, zullen we nu ook meer met echte uitdagingen bezig zijn, de klanten managementondersteuning bieden om door deze crisis te komen, er zal in onze bedrijven veel meer overleg zijn vooraleer tot grote beslissingen te komen.
We zullen veel creatiever kunnen zijn, scherp uit de hoek moeten komen en alert op alle signalen van de crisis moeten reageren, er zal weer een sfeer komen van “wij dat niet kunnen? We zullen eens zien zie”.
 
En in onze volgende nieuwjaarsbrief zullen we kunnen schrijven over de crisis die dan allang voorbij zal zijn: “dat heeft eens deugd gedaan”.
 
Tenslotte, 2 moeilijke en elk jaar terugkomende voornemens,  één, we gaan eens wat aan ons gewicht doen, we gaan meer sporten en gezonder leven, een cliché zo groot als de Eiffeltoren, maar toch de op één na allerbelangrijkste, onze gezondheid.
Twéé, we gaan meer tijd besteden aan onze dierbaren, het allerbelangrijkste, liefde en vriendschap.
 
Dit wensen we jullie voor het boeiende komende jaar.
 
Het volledige Boekm@rk-team
 
NB: hou 2008 goed in het geheugen, zodat je dit later aan de kleinkinderen kunt vertellen en die dan denken: “daar gaat hij weer onze lieve opa”.